Hogyan működik?

A SegítNET rendszerébe felajánlók és igénylők regisztrálhatnak. A felajánlók jelenleg számítástechnikai eszközöket és komponenseket tudnak az oldalra feltölteni, amire aztán az igénylők jelentkezhetnek. A felajánló saját maga dönti el, hogy a jelentkezők közül melyik igénylőnek adja a felajánlott eszközét. Az eszköz eljuttatását felajánló és igénylő egymás között egyezteti (mi a postát/csomagküldő szolgálatot ajánljuk, illetve opcionálisan a személyes átadás/átvétel is alkalmazható).

Regisztráció

  • Név, felhasználó név, település és email cím megadása kötelező, opcionálisan profilképet és egyéb adatokat is megadhatsz magadról.
  • Akik igénylőként regisztrálnak, számukra szükséges lefotózni egy érvényes diákigazolványt, amivel bizonyítják, hogy aktív, Magyarországon tanuló diák számára igényelnek eszközt.
  • A diákigazolványokról készült fotókat csak a jóváhagyásig tároljuk, ezután végérvényesen töröljük őket rendszerünkből.

Felajánlás

  • Teljes jogú felhasználóként (megerősített email cím szükséges hozzá), felajánlásokat tölthetsz fel az oldalra. Ezek jelenleg számítástechnikai eszközök és komponensek lehetnek, amik segítenek a távtanulás végézsében.
  • Javasoljuk, hogy minél részletesebb leírást adj a felajánlott eszközről, fotót is csatolj hozzá. Fontos, hogy mindig írd le az esetleges hibáit az eszköznek, amit felajánlasz! Ezekben a nehéz időszakokban, mint amit most is élünk, a transzparencia, az információ átadása a felajánlások körében is elengedhetetlen. Nem kell szégyellni az optikai elváltozásokat (karc, horpadás, kopás, stb) vagy akár a kisebb funkcionális hibákat sem.
  • Ha egy eszköz listázásra kerül, az igénylők megtekinthetik és jelentkezhetnek érte. Minden igénylőnek lehetősége van egy rövid (320 karakteres) üzenet írására. Ezt szabadon használhatjátok bármire, ami szerintetek hasznos.
  • Az átadás/átvétel megtörténtét a SegítNET rendszerben is jelölhetitek, illetve ha esetleg valami félreértés vagy probléma adódik mi itt vagyunk számotokra, hogy segítsünk tisztázni a dolgokat.

Igénylés

  • Igényelni jóváhagyott regisztráció után lehetséges. A jóváhagyás annyit jelent, hogy egy önkéntes kollégánk ellenőrzi, hogy tényleg érvényes diákigazolványt töltöttél-e fel. Ezt csupán azért tartjuk szükségesnek, mert a SegítNET jelen verziójában kimondottan a távtanulásban akadályoztatott diákoknak szeretnénk segíteni.
  • Ha a SegítNET oldalain úgy gondolod egy felajánlott eszköz számodra vagy gyermeked számára megfelelő, akkor jelentkezhetsz rá. A jelentkezés menete roppant egyszerű: Az “Ez kell nekem” gomb megnyomása után egy opcionális rövid üzenetet írhatsz a felajánlónak, valamint meg kell erősítened a szándékodat és már kész is vagy. Figyelj arra, hogy a rendszerben egyszerre maximum 10 db aktív igénylésed lehet. Tehát olyan igény, amit rögzített a rendszer azonban még nem döntött a felajánló arról, hogy kinek adja az eszközt.
  • Az igénylésekről a felajánló értesítést kap és saját hatáskörében eldöntheti, hogy az kinek adja végül az eszközét. Minden esetben a regisztrációkor megadott email címeden értesítünk ha rád esett a felajánló választása.
A honlap cookie/sütiket használ a jobb felhasználói élményhez, méréshez és biztonsághoz.

Csatlakozz te is a hétköznapi szuperhősök közé

Nem kell mást tenned, mint azokat a gyerekeket számítógéphez juttatni, akik tanulni szeretnének

Már több mint 50 felajánlónk van

© 2020 SegítNET – Segíts te is, hogy mindenki tudjon távtanulni
Megálmodók és megvalosítók Hornig Dániel & Hegedűs Tibor & Deák András